Mi kell a konténer rendeléshez?

Mi kell a konténer rendeléshez?A konténer az építkezések, lomtalanítások egyik alapvető tartozéka, jelentősen megkönnyíti a munkálatokat, ha rendelkezésünkre áll egy konténer, és abba tudjuk egyből pakolni a törmeléket, hulladékot. Mutatjuk, mire lesz szükség a konténer rendeléshez.

Először is azt kell eldönteni a konténer rendeléshez, hogy milyen típusú törmeléket szeretnénk bele pakolni. Veszélyes hulladékot természetesen nem szabad konténerbe pakolni, de a szolgáltatók szeretik tudni előre, hogy mi kerül majd a konténerbe, mert az árra is hatással lehet. A hulladék típusa mellett a konténer mérete lesz még az, ami az árak jelentősen befolyásolja. Minél nagyobb konténerre van szükségünk, annál többet kell érte fizetnünk. Érdemes egy kicsit előre gondolkodni, számolgatni, mert egy nagyobb konténer gazdaságosabb, mintha kétszer kell kérni egy kisebbet.

Maga a konténer rendelés nagyon egyszerűen megy, ezeken kívül csak a megrendelő elérhetőségeire és a kiszállítási információkra lesz szükség. A kiszállítást a szolgáltató végzi, és el is helyezi a megfelelő helyre a konténert. Arra kell figyelni, hogy ha közterületre kerül, akkor területfoglalási engedélyre lesz szükség, amit az illetékes önkormányzatnál lehet beszerezni, általában díj megfizetése ellenében.

A konténer lerakási helyében már a szolgáltató tud segíteni. Olyan helyre kell kerülnie, ahol a teherautó le tudja rakni (és fel tudja majd venni), de elég közel legyen az építkezéshez, hogy minél gördülékenyebben menjen a munka.