Mi az a 3D puzzle?

Mi az a 3D puzzle?A hagyományos puzzle rendkívül népszerű szórakozási, kikapcsolódási megoldás a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt. Általában egy képet, motívumot ábrázol a kirakott, befejezett puzzle, és egy sík felületen szoktuk kirakni. A 3D puzzle ugyanúgy kirakót jelent, de 3 dimenzióban dolgozunk, tehát egy sík felület helyett egy tárgyat fogunk kapni végeredményként. Amíg egy hagyományos puzzle-t nagyon nehéz otthon kiállítani, díszként használni, addig a 3D puzzle kirakása után kapott tárgyat könnyedén használhatjuk otthonunk díszítésére.

Ahogy hagyományos puzzle esetén, úgy 3D puzzle esetén is több nehézségi szint és darabszám közül lehet választani. Ha olyan puzzle-t rakunk ki, ami érdekel minket, aminek szívesen látjuk majd a végeredményét, az nagyon sokat fog segíteni abban, hogy jól érezzük magunkat a kirakás során.

A nehézségi szintet három tényező határozza meg általában, a darabszám, a puzzle típusa és a design. Darabszám alapján minél több darabból áll egy 3D puzzle, annál nehezebb lesz kirakni. A puzzle design olyan szempontból fontos, hogy pl. az egyszínű puzzle sokkal nehezebben rakható ki, mint egy változatosabb kirakó.

A 3D puzzle csoportosítható az anyaga szerint. A hagyományos puzzle-höz hasonlóan itt is népszerű a karton anyagú puzzle, de nagyon sokan keresik a fából vagy műanyagból készített termékeket is.